Featured

84 posts

Masat për të parandaluar kancerin e lëkurës

Masa më e rëndësishme për parandalimin e kancerit të lëkurës është një mbrojtje efektive nga rrezet ultravjollcë: ​Të shmanget me çdo kusht djegia nga dielli. ​Të qëndrohet në hije në orën 11 – 15, atëherë kur ngarkesame rreze UV është më e madhe. ​Të mbahen kapelë, syze dielli dhe rroba të përshtatshme. ​Të përdoret krem me faktor të lartë mbrojtës. Të mos ekspozohen kurrë drejtpërdrejt në diell, foshnjatderi në moshën njëvjeçare. ​Veçanërisht fëmijët ёshtё mirë të mbrohen nga dielli.