Shendet ne karantine

Këshilla për një familje të shëndetshme në karantinë

Aktiviteti fizik i vazhdueshëm është i njohur për të ulur stresin dhe ankthin dhe për të përmirësuar gjendjen shpirtërore, për forcimin e sistemit imunitar, trupin dhe mendjen tuaj. Duke folur për sistemin tuaj imunitar, zgjidhni opsione të shëndetshme ushqimore si perime dhe fruta, dhe shmangni ushqime të përpunuara dhe sheqer të rafinuar.

Rezistoni në këto ditë që jeni mirë në vazhdim. Mundohuni të bëni stërvitje normale edhe brenda ambientit të shtëpisë suaj. Kufizoni konsumin tuaj të alkoolit dhe kini kujdes nga shumë kafeina, e cila mund të përkeqësojë stresin dhe ankthin. Ushqimi të mirë jo vetëm për trupin tuaj, por për mendjen dhe emocionet tuaja.