gjumi

Çrregullime autoimune dhe probleme me gjumin

Çrregullime autoimune dhe probleme me gjumin

Megjithëse problemet e gjumit janë të zakonshme tek njerëzit me çrregullime autoimune, ka hapa që mund të ndërmerrni për të përmirësuar cilësinë e gjumit tuaj.
Shumë njerëz që jetojnë me çrregullime autoimune përballen me lodhje, pagjumësi dhe përgjumje gjatë ditës.

Problemet e gjumit si shenjat paralajmëruese të çrregullimeve autoimune.

Problemet e gjumit mund të jenë gjithashtu një shenjë e paralajmërimit të hershëm të një çrregullimi autoimun. “Një nga shenjat më të zakonshme të sëmundjes autoimune është lodhja. Këta njerëz ankohen se janë shumë të lodhur, thotë Noel Rose, MD, drejtor i Qendrës për Kërkimin e Sëmundjeve Autoimune në Universitetin Johns Hopkins në Baltimore, MD.

Si çrregullimet autoimune mund të çojnë në problemet e gjumit?

Mekanizmi i saktë pas problemeve të gjumit dhe çrregullimeve autoimune nuk kuptohet plotësisht. Në fakt, shkaku mund të jetë i ndryshëm për njerëz të ndryshëm. Për shembull:
Dhimbja mund të ulë cilësinë e gjumit. “Në artritin reumatoid, pacientët ndonjëherë kanë nyje aq të ndjeshme sa që nuk mund të gjejnë një pozicion të rehatshëm në shtrat”, thotë Rose.
Shumë çrregullime autoimune shkaktojnë dhimbje të muskujve, që mund të ndërhyjnë në rehatinë e gjumit.