Masat për të parandaluar kancerin e lëkurës

Masa më e rëndësishme për parandalimin e kancerit të lëkurës është një mbrojtje efektive nga rrezet ultravjollcë:

  • ​Të shmanget me çdo kusht djegia nga dielli.
  • ​Të qëndrohet në hije në orën 11 – 15, atëherë kur ngarkesame rreze UV është më e madhe.
  • ​Të mbahen kapelë, syze dielli dhe rroba të përshtatshme.
  • ​Të përdoret krem me faktor të lartë mbrojtës.
  • Të mos ekspozohen kurrë drejtpërdrejt në diell, foshnjatderi në moshën njëvjeçare.
  • ​Veçanërisht fëmijët ёshtё mirë të mbrohen nga dielli.