Përveç vitaminës C, çfarë e forcon imunitetin?

Trupi ka nevojë për zink për të aktivizuar qelizat T, të cilat janë kryesoret për funksionin e duhur të imunitetit dhe për këtë arsye njerëzit që kanë mangësi zinku priren të jenë më të ndjeshëm ndaj një sërë sëmundjesh. Roli që luan zinku në ripërtëritjen e ADN-së ndihmon gjithashtu sistemin imunitar të krijojë qeliza të reja kur ato janë të nevojshme.Zinku

Zinku është marrë shpesh si një ilaç natyral kundër të ftohtit. Studimet tregojnë se mund të ndërhyjë me proçesin molekular që shkakton mukusin dhe bakteret e ndërtuara brenda kanaleve të hundës.