testi i koronavirusi

Zbulohet testi i ri më i shpejtë i COVID-19. Cilat janë përparësitë?

Abbott lançon Testin Molekular të Kujdesit për Detektimin e Koronavirusit të ri në Pesë Minuta – Testi Abbott ID NOW ™ COVID-19 sjell testimin e shpejtë në vijën e parë. Test për të ekzekutuar në platformën e ID-së Tashmë të kujdesit për Abbott-in , një instrument i lëvizshëm që mund të vendoset ku testimi është më i nevojshëm. ID NOW ka bazën më të madhetë pajisjeve molekulare instaluaranë pikat e kujdesit shëndetësor në SHBA.  Abbott do të bëjë testet e tanishme të ID-së NOW COVID-19 javën e ardhshme dhe pret që të rritet prodhimi për të ofruar 50,000 teste në ditë. Ky është testi i dytë i kompanisë për të marrë Autorizimin e Përdorimit të Urgjencës nga FDA për zbulimin e COVID-19; e kombinuar, Abbott pret që të prodhojë rreth 5 milion teste në muaj.

 

ABBOTT PARK, Ill., 27 Mars 2020 / PRNewswire / – Abbott (NYSE: ABT) njoftoi sot se Administrata e Ushqimit dhe Barnave e SHBA (FDA) ka lëshuar Autorizimin e Përdorimit të Urgjencës (EUA) për pikën më të shpejtë molekulare në dispozicion të test i kujdesit për zbulimin e koronavirusit të ri (COVID-19), duke dhënë rezultate pozitive në më pak se pesë minuta dhe rezultate negative në 13 minuta. Testi do të zhvillohet në platformën ID NOW të kompanisë, duke siguruar rezultate të shpejta në një gamë të gjerë cilësimesh të kujdesit shëndetësor siç janë zyrat e mjekëve, klinikat e kujdesit urgjent dhe departamentet e urgjencës spitalore.

 

Platforma ID NOW është e vogël, e lehtë dhe e lëvizshme, dhe përdor teknologjinë molekulare, e cila vlerësohet nga klinikët dhe komuniteti shkencor për shkallën e lartë të saktësisë. ID NOW është tashmë platforma më e disponueshme molekulare e testimit në pikate kujdesit në ShBA sot.

 

“Pandemia e COVID-19 do të luftohet në fronte të shumëfishta dhe një test molekular i lëvizshëm që ofron rezultate në minuta shton në gamën e gjerë të zgjidhjeve diagnostikuese të nevojshme për të luftuar këtë virus,” tha Robert B. Ford, president dhe oficer kryesor operativ, Abbott. “Me testimin e shpejtë të ID NOW, ofruesit e kujdesit shëndetësor mund të kryejnë testim molekular jashtë katër mureve tradicionale të një spitali në pikat e shpërthimit.”

 

Abbott do të bëjë testet e ID NOW COVID-19 në dispozicion javën e ardhshme për ofruesit e kujdesit shëndetësor në mjediset e kujdesit urgjent në Sh.B.A., ku shumica e instrumenteve të ID-NOW janë në përdorim sot. Kompania është duke punuar me Administratën për të vendosur teste në zonat ku ato mund të kenë ndikimin më të madh.

 

Ardhja e testit të ID Abbott NOW COVID-19 vjen një javë pasi kompania nisi provën e saj Abbott m2000 ™ RealTime SARS-CoV-2 EUA, e cila shkon në sistemin 2000000 ™ RealTime i vendosur në spital dhe laboratorët referencë në të gjithë botën. Midis dy platformave, Abbott pret që të prodhojë rreth 5 milion teste në muaj.

 

Rreth ID-NOW Platforma Molekulare

Si udhëheqësi botëror në diagnostikimin e pikave të kujdesit, Abbott po shton ekspertizën dhe shkallën e tij për të ndihmuar në luftimin e pandemisë globale COVID-19. Paraqitur për herë të parë në vitin 2014, ID NOW është platforma kryesore për testimin e gripit A & B, Strep A dhe RSV në Sh.B.A.

 

ID NOW është një sistem izotermik i shpejtë, i bazuar në instrumente për zbulimin cilësor të sëmundjeve infektive. Teknologjia e tij unike izotermike e amplifikimit të acidit nukleik siguron rezultate molekulare në vetëm pak minuta, duke i lejuar klinikët të marrin vendime klinike të bazuara në prova gjatë një vizite të pacientit.