Veshkat

Veshkat largojnë mbetjet dhe lëngjet shtesë nga trupi. Veshkat gjithashtu heqin acidin që prodhohet nga qelizat e trupit dhe mbajnë një ekuilibër të shëndetshëm të ujit, kripërave dhe mineraleve, siç janë natriumi, kalciumi, fosfori dhe kaliumi në gjakun tuaj. Pa këtë ekuilibër, nervat, muskujt dhe indet e tjera në trupin mund të mos funksionojnë normalisht.

Veshkat gjithashtu bëjnë hormonet që të ndihmojnë:

  • kontrollojnë presionin e gjakut
  • mbajnë kockat e forta dhe të shëndetshme etj.

Reference: niddk.nih.gov